Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با توجه به تحولات رخ داده در زمینه نقل‌وانتقال سهام شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه چهار گزارش تخلفاتی تهیه کردیم. سعید واشقانی فراهانی به معضلات و مشکلات حاکم در واگذاری شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه اشاره کرد و افزود: سهام شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه در اواخر سال ۹۵ توسط سه بانک مهم کشور که در آن مقطع سهامدار بودند، به بخش خصوصی واگذار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اظهار داشت: با توجه به تحولات رخ داده درزمینه نقل‌وانتقال این سهام، ابهامی جدی برای نهاد ناظر در بازار سرمایه وجود دارد که بعد از واگذاری سهام چند شرکت واسط این سهم را جابجا کردند، در نهایت در خصوص منابع تأمین وجوه مربوط به تحصیل این سهام توسط سهامداران ابهام جدی وجود دارد و این گمان وجود دارد که منابع تحصیل سهام شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه از محلی تأمین شده که صرف و صلاح سهامداران شرکت رفاه رعایت نشده است.

واشقانی فراهانی اعلام کرد: با توجه به وجود چنین مساله‌ای، چهار گزارش تخلفاتی را در مقاطع مختلف زمانی و تا پایان سال ۹۹ تهیه کردیم، در نهایت پرونده این واگذاری با صدور رأی در هیأت رسیدگی به تخلفات و درخواست فرجام خواهی سهامداران عمده در هیات مدیره سازمان بورس مطرح شد.

سرپرست اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: هیات مدیره سازمان بورس در اوایل سال ۱۴۰۰ و به منظور بررسی هر چه بیشتر پرونده شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه، مصوب کرد که حسابرسی ویژه‌ای در خصوص ابهامات سازمان و نهاد‌های نظارتی صورت بگیرد تا از این طریق مشخص شود که محل منابع مربوط به تحصیل سهام شرکت از کجا تأمین شده و آیا صلاح سهامداران این شرکت رعایت شده است یا خیر، که متاسفانه همکاری خوبی با حسابرسان ویژه که همان سازمان حسابرسی است، صورت نگرفت.

وی اعلام کرد: مکاتبات و جلسات مختلفی برگزار شد، اما تاکنون فرآیند مدنظر با وجود پیگیری‌های صورت گرفته به کندی در حال انجام است و نتیجه حسابرسی ویژه شرکت تاکنون ارائه نشده است.

واشقانی فراهانی گفت: هیات مدیره سازمان بورس همچنان این پرونده را در دست اقدام دارد و منتظر هستیم تا به زودی رأی نهایی صادر شود.

سرپرست اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: مساله مهم این است که سازمان بورس با دقت و حساسیت این پرونده را پیگیری می‌کند و به طور حتم آنچه که در خصوص این پرونده، در توان سازمان بورس است به مرحله اجرا خواهد رساند.

وی با تاکید بر اینکه نمی‌توان مخالفتی را در راستای واگذاری‌ها انجام داد، گفت: هر آنچه که اقتصاد به سمت رشد بخش خصوصی پیش رود، حکمرانی اقتصادی کشور سر و سامان پیدا می‌کند و بهره‌وری و تولید ناخالص داخلی کشور روند بهتری را پیدا می‌کند.

واشقانی فراهانی خاطرنشان کرد: در بحث واگذاری‌ها باید به این مساله توجه کرد که وقتی قرار است شرکتی از بخش عمومی به بخش خصوصی واگذار شود باید به طور حتم موضوع اهلیت مالی و اهلیت تخصصی مجموعه‌ها و نیز مباحث پیرامونی آن مانند موضوع پولشویی و نیز سایر مقررات مربوطه در نظر گرفته شود، همچنین بهتر است واگذاری‌ها در یک فرآیند شفاف صورت گیرد تا در آینده شاهد تبعات آن در اقتصاد کشور نباشیم.

سرپرست اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در زمینه مقررات و نیز انجام واگذاری‌ها نیازمند برخی از اصلاحات هستیم که باید همه این مسائل در چارچوب‌های مشخص خود انجام شود تا دیگر با مشکلاتی از این دست در خصوصی‌سازی برخورد نکنیم.

وی به آخرین وضعیت بازگشایی نماد این شرکت زنجیره‌ای اشاره کرد و گفت: تا زمانی که تعیین تکلیف پرونده این شرکت مشخص نشود، نماد شرکت آن بسته خواهد ماند.

واشقانی فراهانی گفت: اقدامات مربوطه در خصوص بازگشایی نماد "رفاه" بعد از صدور رأی، بسته به اینکه رأی هیأت مدیره سازمان بورس چه رأیی باشد، انجام خواهد شد و تصمیمات لازم برای آن اتخاذ می‌شود.

واشقانی فراهانی افزود: به هیچ عنوان نمی‌توان از الآن زمان دقیقی را برای بازگشایی نماد اعلام کرد، زیرا این امر وابسته به آرای صادره و انجام اقدامات بعدی است، اما به طور یقین همه تلاش‌های لازم در خصوص بازگشایی نماد "رفاه" صورت خواهد گرفت.

خصوصی‌سازی و نحوه واگذاری برخی بنگاه‌های اقتصادی دولتی در سال‌های اخیر به یکی از چالش‌های اقتصادی و اجتماعی تبدیل شده که بار‌ها نمونه‌های آن مشاهده شده است؛ یکی از این واگذاری‌های جنجالی مربوط به شرکت فروشگاه زنجیره‌ای رفاه به بخش خصوصی است که شبیه ماجرای هفت‌تپه است.

سهام فروشگاه رفاه به عنوان یک شرکت دولتی در اختیار بانک‌های ملی، صادرات، ملت، تجارت، سپه و سازمان زمین و مسکن، بیمه ایران، بیمه مرکزی، شهرداری تهران و برخی شهرداری‌های کلان‌شهر‌ها قرار داشت.

فروشگاه رفاه به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و باسابقه‌ترین فروشگاه‌های زنجیره‌ای کشور، از سال ۱۳۷۴، تأسیس و راه‌اندازی شد.

بیش از ۶۲ درصد سهام رفاه در سال‌های ۹۴ و ۹۵ در یک واگذاری جنجالی به دو شرکت سهامی خاص با نام‌های «سپهر نوید آفرین» و «بازتاب سهام توس» واگذار شد که اسناد و تخلفات این واگذاری در همان زمان منتشر شد.

در حال حاضر علاوه بر ۲ شرکت فوق، شهرداری برخی شهر‌ها از جمله تهران در کنار شرکت بیمه ایران، سازمان ملی زمین و مسکن و سه شرکت دیگر سهامداران اصلی فروشگاه رفاه هستند.

منبع: ایرنا

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بورس بورس اوراق بهادار بورس تهران بورس آسیا شرکت فروشگاه های زنجیره ای رفاه مدیره سازمان بورس واشقانی فراهانی بازگشایی نماد فروشگاه رفاه واگذاری ها سهام شرکت بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۳۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از مدت‌ها بحث و گفت‌وگو برای واگذاری سهام دو باشگاه ورزشی بزرگ تهران، اواخر فرودین امسال سازمان خصوصی‌سازی آگهی واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را منتشر و قیمت پایه و شرایط عرضه سهام این باشگاه‌ها را اعلام کرد.

در همین راستا مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابی‌ها به فروش رفت؛ اگرچه واگذاری این باشگاه چندان به فرآیند واقعی خصوصی سازی شبیه نبود و بیشتر به نظر می رسید که آن‌ها صاحبان فرمایشی جدیدی یافته اند؛ اما به هر جهت در این مزایده هلدینگ بزرگ خلیج فارس ۸۵ درصد سهم باشگاه استقلال را خریداری کرد و کنسرسیوم بانکی، صاحب سهام پرسپولیس شد.

واگذاری سرخابی‌ها تأثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد

برای بررسی تأثیر این واگذاری بر این دو باشگاه و بازار سرمایه، حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه درباره فروش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به صاحبان جدید آنها در بورس به خبرنگار آنا گفت: واگذاری سرخابی‌ها تاثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد؛ اما خریداران آنها که از شرکت‌های بورسی می‌توانند دوران جدیدی از نظر شفافیت در پیش بگیرند.

وی ادامه داد: این باشگاه‌ها اگرچه بورسی هستند؛ اما شفافیت لازم و افشای اطلاعاتی که در مقررات بورسی هستند را رعایت نکرده اند. به همین دلیل اگر ساختار مدیریتی این باشگاه‌ها بتوانند دستخوش تغییرات مثبت شوند و بر اساس دستورالعمل‌های تیمداری اداره شوند و سیاسی‌کاری از آنها حذف شود، ممکن است که اتفاقات خوبی برای این دو باشگاه و مالکان جدید آنها رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از جمله مهترین تغییراتی که می‌تواند در روند این دو باشگاه تغییرات مثبتی را پدید آورد، این است که نسبت به دریافت حق پخش بازی‌های این دو تیم اقدام شود. همچنین لازم است که مدیران این تیم‌ها رایزنی‌های لازم برای دریافت حق اتخاذ مستقیم تصمیمات اقتصادی را پیگیری کنند.

مانور‌های مدیریتی دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج می‌کند

وی تصریح کرد: با انجام این نوع مانور‌های مدیریتی می‌توان این دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج کرد. شایان ذکر است که شرکت‌هایی که این دو باشگاه را خریداری کرده اند از نظر توانایی مالی و نیروی انسانی متخصص در شرایطی هستند که می‌توانند وضعیت تأمین سرمایه پولی و نیاز کادر مدیریتی ماهر در این مجموعه‌ها را برطرف کنند؛ از این رو تحول این دو باشگاه کاملاً در دسترس است.

میرمعینی گفت: باید دید که دست مدیران شرکت‌های جدیدی که صاحب این دو باشگاه شده اند تا چه حد در بنگاهداری باز است؛ در غیر این صورت تحول خاصی را در شرایط و درآمد و ارزش سهام این دو باشگاه نخواهیم دید؛ البته طبیعی است که از طرف مالکان جدید با توجه به این‌که بخشی از منابع آنها برای این خرید صرف شده، دخالت‌های ساختاری صورت گیرد.

وی ادامه داد: این دو باشگاه حالا مالکان پولداری دارند که اگر بتوانند مدیریت مناسبی را اعمال کنند، اتفاقات خوبی خواهد افتاد. حالا فقط می‌توان یک دوره منتظر ماند تا ببینیم مالکان جدید از نظر مدیریت باشگاه و مدیریت مالی چه می‌کنند. مدیر استراتژیک و مدیر مالی مناسب در بدنه مالکان این باشگاه‌ها هست، اما این‌که چقدر دست آنها برای ایجاد تغییر باز باشد، هنوز محل سؤال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان + جزئیات
  • جاماندگان سهام عدالت بخوانند
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان به وزارت رفاه
  • جاماندگان سهام عدالت حتما بخوانند/ اگر شرایط دریافت سهام عدالت را دارید، این کار را انجام دهید؟
  • خبر تازه و مهم درباره دریافت سهام عدالت | به نظر می‌رسد قطار سهام عدالت با این گام به ایستگاه پایانی می رسد
  • جاماندگان سهام عدالت حتما بخوانند؛ اگر شرایط دریافت سهام عدالت را دارید، این کار را انجام دهید؟
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود